توربین دو فشاره و توربین سه فشاره

توربین دو و سه فشاره

توربین دو فشاره و توربین سه فشاره

بخار ورودی به توربین تا آخرین لحظه ی خروج باید به صورت بخار خشک باقی بماند. این مهم تا زمانی قابل دستیابی است که بخار با عبور از مراحل مختلف توربین و با از دست دادن انرژی خود به صورت بخار تر در نیاید.

راه حل ساده است، باید بخار سوپرهیت ورودی به توربین قبل از تبدیل شدن به بخار تر، از توربین خارج شود. اما هنوز میتوان با دوباره سوپرهیت کردن بخار، از حداکثر توان بخار استفاده کرد تا راندمان بالاتری کسب شود.

بنابراین توربین بخار میتواند توربین دو فشاره شامل دو قسمت پر فشار (HP) و کم فشار (IP/LP) یا توربین سه فشاره شامل سه قسمت پر فشار (HP)، فشار متوسط (IP) و کم فشار (LP) باشد.

در نیروگاههای سیکل ترکیبی از توربین دو فشاره استفاده شده است که البته در نیروگاههای بسیار بزرگ امکان استفاده از توربین سه فشاره نیز مقدور میباشد. چیدمان این قسمت ها میتواند بسیار متنوع باشد.

توربین دو فشاره بخار

تصویر زیر، استفاده از توربین دو فشاره را نشان میدهد.

در این نوع توربین، بخار HP پس از انجام کار خود در قسمت پر فشار، از توربین خارج شده و با ترکیب با بخار IP دوباره انرژی لازم را دریافت کرده و در قسمت IP/LP توربین عملیات تبدیل انرژی ادامه پیدا کرده و بعد تمامی بخار وارد کندانسور میشود.

توربین HP-IP

منظور از بخار LP - IP - HP چیست و چگونه نامگذاری میشوند ؟

همانطور که میدانید، منبع تولید بخار در نیروگاه بخار، بویلر است. در نیروگاه سیکل ترکیبی این منبع تولید بخار HRSG یا همان بویلر بازیاب (بازیافت) حرارتی است.

در بویلر از یک تا سه سطح حرارتی میتواند وجود داشته باشد. این سطح های حرارتی در واقع همان قسمت های پر فشار (HP)، فشار متوسط (IP) و کم فشار (LP) هستند.

 

حالا چگونه این سه قسمت نامگذاری یا تقسیم میشوند ؟

اگر بویلر فقط یک سطح حرارتی داشته باشد شما هر اسمی از مجموع گفته شده میتوانید بر روی آن بگذارید که در عرف نیروگاهی معمولا به آن قسمت HP اطلاق میگردد.

اگر بویلر دو سطح حرارتی داشته باشد، سطحی که در معرض حرارت بالاتری است، قسمت HP نامگذاری شده و سطح بعدی که طبیعتا در معرض حرارت کمتری است، قسمت LP نامگذاری میشود.

اگر بویلر سه سطح حرارتی داشته باشد، سطحی که در معرض حرارت بالاتری است، قسمت HP نامگذاری شده و سطح بعدی که طبیعتا در معرض حرارت کمتری است، قسمت IP و سطحی که در معرض کمترین حرارت قرار داشته باشد را LP نامگذاری میکنند. که این وضعیت در نیروگاه سیکل ترکیبی بسیار نادر است.

به طور کلی، هر چه تعداد سطح های حرارتی در بویلر بیشتر باشد، راندمان بویلر افزایش بیشتری پیدا میکند اما باید محدودیت های حرارتی و طراحی بویلر نیز در نظر گرفته شود.

توربین سه فشاره

در نیروگاه سیکل ترکیبی، از دو فشار بخار برای توربین استفاده میشود که آن هم دو سطح حرارتی که بالاترین دما را دارند میباشند (HP – IP). اما سطح سوم که پایین ترین سطح حرارتی را دارد، جهت گاز زدایی از آب مورد نیاز بویلر استفاده میشود که میتوان آن را سطح حرارتی LP نامگذاری کرد. این قسمت هیچ استفاده ای در توربین بخار نخواهد داشت. 

اگر در مورد قسمت های مختلف HRSG اطلاعات ندارید اصلا نگران نباشید زیرا آموزش جامع HRSG در فروشگاه در دسترس شماست.

فرزین رضاقلی وب‌سایت
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x